Preskoči na glavni sadržaj

Moderna stomatologija - što je bitno i novo?



ŠTO JE BITNO I NOVO U MODERNOJ STOMATOLOGIJI?

PROTETSKI RADOVI – ESTETIKA – BIOKOMPATIBILNOST
Bezmetalna protetika tj. navlake, mostovi i ljuskice danas dosežu kvalitetom izuzetno visoku estetiku, preciznost i funkcionalnost. Većina takvih radova izrađuje se kompjuteriziranom CAD/CAM tehnologijom i , što je najvažnije, tu nema metala. Vrhunska estetika danas znači prirodnost, transparentnost zubi, biokompatibilnost, a time i novi svježiji i mlađi osmijeh na licu pacijenta.



IMPLANTATI BEZ KIRURGIJE
Implantati se danas mogu ugrađivati na temelju CT snimke, kompjuterskog planiranja specijalnim programom i izradom šablona visoke preciznosti kroz koju bez rezova stavljaju u kost. Sistem izuzetno precizno i sigurno pokazuje budući položaj zubnog implantata s obzirom na anatomske strukture te kvalitetu i količinu kosti u koju se on ugrađuje. Takva implantacija, bez kirurgije, nije uvijek moguća, ali tamo gdje je primjenjiva poštedjet će pacijenta rezova, šavova i boli. Postoperativnih bolova nema, a pacijent će bez brušenja okolnih zuba nadoknaditi one koji mu nedostaju.



LJUSKICE BEZ BRUŠENJA – LAMINATI – NON PREP TEHNIKA
U nekim slučajevima manje estetske probleme na zubima možemo odlično bez brušenja zuba riješiti laminatima, koji estetski izgledaju fantastično. Izrađuju se slično kao ljuskice i tanji su. Ljuskice i laminati mogu nimalo invazivno za zube pomladiti izgled požutjelih, istrošenih, ali vlastitih zubi.

IZBLIZA
Dr. dent. med. Tatjana Knego nakon završenog studija stomatologije u Zagrebu radila je najprije u Španjolskoj u Madridu, pa nekoliko godina u Toskani u Italiji. U tom razdoblju prolazi svoje prve edukacije iz estetske stomatologije, anti-ageing medicine i implantologije. Te edukacije u zubnim klinikama u svijetu pridonjele su već tada njezinu usmjerenju estetskoj stomatologiji, načinu gledanja lijepog i težnji uvijek prema najnovijim tehnikama rada. Već dvadeset godina ima vlastitu zubnu ordinaciju u Zagrebu s manjim timom ljudi, prošla je ogroman broj edukacija i protetskih tečajeva te je vlasnica brojnih certifikata za rad s nekoliko vrsta implantata, među kojima su najnoviji certifikat za navođenu implatologiju s kompjutoriziranim planiranjem, certifikat za Orthocaps ortodonciju prozirnim alignerima te certifikat za rad s dermalnim hijaluronskim filerima i tehnikom modeliranja lica. Često je prisutna u medijima, piše o novim tehnologijama i propagira ih u nastojanju da što prije zažive u Hrvatskoj.

EKSPERTIZA
Dr. Tatjana Knego dent. med.
Komplicirani protetski radovi te estetski i funkcionalni makeoveri zubi i donjeg dijela lica koji pridonose ljepšem i mlađem izgledu uvijek su joj veliki izazov i ono po čemu je poznata. Desetak godina primjenjuje različite vrste sve novijih vrsta izbjeljivanja, a ljuskicama o kojima se danas naveliko govori bavi se već osam godina.



ZAŠTO U STOMATOLOŠKOJ ORDINACIJI APLICIRAMO FILERE?
Neke „smile makeovere“ mogu upotpuniti ljepše i simetričnije usne, popunjene bore oko usana ili podizanje kuteva usana.Svako takvo apliciranje hijaluronskog filera mora izgledati prirodno, ne vulgarno, i može jako pridonjeti mlađem izgledu pacijenta.