Preskoči na glavni sadržaj

SMILE MAKEOVER - Stomatološka ordinacija Dr. Knego




SMILE MAKEOVER - Stomatološka ordinacija Dr. Knego

Ekskluzivno za Zdrav život donosimo jedan od „smile makeovera“ dr. stom. Tatjane Knego koja piše o napretku implantologije, sigurnosti izbjeljivanja zubi te svjetskim novitetima koji tek trebaju doći u Hrvatsku.

Jedna od najpoznatijih hrvatskih stomatologinja, dr. Tatjana Knego, koja se pri „smile makeoveru“ u svojoj ordinaciji služi svim suvremenim metodama i materijalima, za Zdrav život piše o mogućnostima moderne stomatologije, napretku implantologije te sigurnosti izbjeljivanja zuba. Otkriva i koji svjetski noviteti tek trebaju stići u Hrvatsku, a za početak komentira makeovere kakvi se mogu vidjeti u američkom serijalu „Pod nož“:

„U ovoj eri marketinga i medija pacijentu je teško razlučiti što se zapravo realno medicinski prihvatljivo može napraviti na njegovim zubima. Zbog emisije „Pod nož“ koja, iako je snimljena prije deset godina, prikazuje ekstremne makeovere, brojni pacijenti pitaju se je li moguće i u Hrvatskoj takvo što napraviti. Kod nas se danas mogu izvesti svi ti zahvati , i to čak puno preciznije i estetski prirodnije nego u tom serijalu.Ondje se gotovo nikada makeoveri zuba ne prikazuju u krupnom planu pa se ne vidi zubno meso, a boja je ekstremno bijela, što nije nimalo slično prirodnim zubima. Često se ti radovi i obične proteze, a izdaleka zubi, naravno, izgledaju bjelji, pravilniji i ljepši nego prije. Mnoge takve makeovere naši pacijenti ne bi ni prihvatili jer su im kriteriji danas puno viši te znaju da vrhunska estetika mora biti što sličnija prirodnom zubu. Estetika je u stomatologiji danas dosegnula vrlo visoku razinu, zahvaljujući neškodljivom izbjeljivanju zuba i kompjuterskoj CAD/CAM izradi bezmetalnih navlaka, ljuskica, zubnih implantata itd. Ljuskice i navlake izrađujemo individualno za svakog pacijenta, dok se u Americi većina kompjuterski izrađene protetike samo zacementira pa ti zubi izgledaju umjetno i kao da su svi isti.