Preskoči na glavni sadržaj

Ljuskice za zube - ordinacija Dental Estetic Studio

Ljuskice su porculanske ljuske koje se izrađuju nakon minimalnog brušenja samo prednje stijenke zuba i cementiraju specijalnim cementima na zub. Izrađuju se u zubnom laboratoriju press tehnikom ili kompjuteriziranom CAD/CAM tehnologijom. Stavljaju se kada je na prednjim zubima potrebno promijeniti:
  • oblik zuba
  • boju zuba
  • položaj zuba
  • laganu ortodontsku anomaliju
Uvjet je da zubi nisu prejako uništeni od karijesa, tj. da nemaju velike ispune. Rezultat stavljanja ljuskica je izuzetno velika estetska promjena osmjeha pacijenta sa minimalnim brušenjem prirodnog zuba i velikom trajnosti takvog rada. Često ih kombiniramo sa prethodnim izbjeljivanjem tako da je krajnji cjelokupan efekt novog osmjeha bijeliji i svježiji, jer se tako posvijetle i okolni zubi. Isto tako, kod makeovera ih kombiniramo po potrebi sa cirkonskim mostovima ili e-max navlakama što je krajnji rezultat skladna, estetski prirodna i lijepa cjelina osmijeha. Izrada ljuskica traje 5-7 dana uz nošenje provizornih ljuskica koje odmah izrađujemo nakon brušenja i uvrštene su u našu cijenu ljuskice.
Dr med dent Knego osobno radi svu protetiku u stomatološkoj ordinaciji pa tako i ljuskice. Ljuskicama se bavi više od deset godina što je vrlo važno jer one zahtjevaju jako precizno brušenje i cementiranje, kombiniranjem više vrsta cemenata da bi krajnji ishod bili zubi vrhunske prirodnosti, estetike i trajnosti.


Laminati - ljuskice bez brušenja

Laminati (lumineers) NON PREP TEHNIKA ljuskice su koje se stavljaju na zube tehnikom cementiranja bez prethodnog ikakvog brušenja zubi. Stavljamo ih kad želimo lagano povećati volumen zubi i osmjeha, i njima korigirati formu, loš položaj ili boju zuba. Zbog laganog povećanja volumena zuba i zato što vrlo malo pokrivaju nedostatke ispod nisu česti slučajevi gdje ih možemo stavljati.