Preskoči na glavni sadržaj

TRETMAN VLASTITOM PLAZMOM - PRF

PRF- TRETMAN VLASTITOM PLAZMOM I FIBRINOM



U stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio Vam možemo ponuditi najnoviju tehniku PRF sa kojom :

1) radimo vaš vlastiti uložak koji ce nadomjestiti manjak kosti - autotransplantat i omogućiti brzo cjeljenje operativnih područja

2) pomlađivanje lica, vrata i dekoltea

PRF ("platelet rich fibrin") je kratica za trombocitima obogaćen fibrin koji se dobiva iz pacijentove krvi i koristi u implantologiji, oralnoj kirurgiji, parodontologiji i estetskoj medicini za prirodno obnavljanje oštećenih tkiva. Trombocitima obogaćen fibrin stimulira i ubrzava proces ozdravljenja i regeneraciju tkiva.

Postupak:
Potrebno je izvaditi malu količinu pacijentove krvi i staviti ju u poseban uređaj centrifugu. Proces centrifugiranja traje svega 8 minuta pri čemu se izdvajaju crvena krvna zrnca i ostaje PLAZMA OBOGAĆENA FIBRINOM koju koristimo.

2 vrste postupaka koji se primjenjuju:

1. A-PRF kojom se dobiva fibrinski ugrušak bogat trombocitima koji se može primijeniti kod većine kirurških i parodontoloških zahvata kao što su podizanja dna sinusa-sinuslifting, ugradnje implantata, ekstrakcije zuba, augmentacije kosti i mekih tkiva.

2. I-PRF-kojom dobivamo tekućinu spremnu za injiciranje u mjesta gdje je potrebno. Tekući oblik se koristi naručito za esetiku lica ali i za obnavljanje zubnog mesa.U području anti-aging tretmana i tretmana pomlađivanja lica koristi se kao najnovije, sigurno i učinkovito rješenje u odgađanju procesa starenja. Kod nas Vam se može napraviti tretman pomlađivanaja lica brzo i bezbolno pod stručnim vodstvom naše doktorice za anti-aging. Ova tehnika stimulira proizvodnju hijaluronske kiseline te sekreciju kolagena i elastina čime se postiže povećanje konzistencije i napetosti te smanjenje opuštenosti kože te osigurava bolju hidrataciju.

Ovaj sustav predstavlja revoluciju na području dentalne medicine jer možemo ponuditi rješenja koja su minimalno invazivna, sigurna i predvidiva te garantiraju uspjeh terapije. Postoje brojni radovi koji potvrđuju učinkovitost PRF-a u oralnoj kirurgiji, estetskoj kirurgiji i esetici lica.

U oralnoj kirurgiji i estetskoj medicini se koristi jer:

-povećava uspješnost implantološke terapije
-za brže cijeljenje rana
-nadoknađuje tkivo koje fali
-smanjuje bol nakon zahvata i rizik od infekcije
-smanjuje edem
-čini oporavak nakon zahvata ugodnijim i bezbolnijim, također se koristi i za mezoterapiju lica i popunjavanje plitkih bora umjesto dermalnih filera te za poboljšanje kvalitete kože.

Prednosti PRF-a su:

- 100% biokompatibilnost
- sigurno
- jednostavno
- brzo
- bezbolno
- jer jako pomlađuje potkožje i samu strukturu kože!