Preskoči na glavni sadržaj

ŠTO AKO SE POKVARI ILI RAZBOLI ZUB SA PORCULANSKOM LJUSKICOM?


Porculanska ljuskica izuzetno je tanka i cementirana na prednju stijenku zuba i rub. Ona apsolutno ničime ne ugrožava zub i ne može utjecati na nastanak kariesa tog zuba već porculanska ljuskica štiti zub od trošenja i bakterijskog utjecaja na prednjoj stijenci zuba.

Naravno porculanska ljuskica mora biti:

- dobro odrađena tj precizna
- kvalitetno i savršeno cementirana
- zub ispod pravilno i dobro zaštičen prije cementiranja

Radi velikog iskustva u radu sa porculanskim ljuskicama te parametre doktorica Knego i njen tim doveli su do savršenstva.

Karijes zuba na kojoj je stavljena porculanska ljuskica je moguć ne zbog ljuskice nego može nastati kako nastaje općenito karies zuba. Zub sa ljuskicom može se najnormalnije popravljati i liječiti sa stražnje strane zuba. Iskustvo nam potvrđuje da karies na zubima koji imaju porculansku ljuskicu nikada ne nastaje ispod same ljuskice nego ako se javi se javlja sa stražnje strane na prirodnom zubi što bih se dogodilo i bez ljuskice.

Tijekom godina ako postane potrebno liječenje zuba sa porculanskom ljuskicom to liječenje se može najnormalnije obaviti sa stražnje strane zuba i ljuskica se uopće ne dira.

Općenito, komplikacije sa porculanskim ljuskicama se ne javljaju. One su jedno trajno i estetski prekrasno rješenje za zube kada je to potrebno i pacijent želi bolju estetiku zubi.

 Slučaj kako se i muški osmijeh jako može promijeniti sa porculanskim ljuskicama.